Bewaar je waardevolle spullen in kluizen

Het is inmiddels alweer een aantal jaar geleden dat er bij ons thuis werd ingebroken. Wij lagen boven te slapen terwijl de inbrekers beneden aan de slag gingen om onze waardevolle spullen mee te nemen. Het was een behoorlijke schok de volgende ochtend toen we naar beneden kwamen en ontdekten dat we een hoop spullen kwijt waren. Mijn vrouw heeft de gewoonte om haar sieraden ’s avonds beneden al af te doen en daar te bewaren. Deze was ze dus allemaal kwijt. Daarnaast waren we ook bijvoorbeeld de tv kwijt en meer van dat soort dingen. Het was voornamelijk een schok, omdat wij al die tijd gewoon boven hadden liggen slapen. Wat was er gebeurd als we wel wakker waren geweest? Maar dat is natuurlijk achteraf praten en dat heeft weinig zin. Het werd dus tijd om een aantal maatregelen te nemen.

  • Nieuwe sloten
  • Kluizen
  • Een alarm

Nadat de politie langs was geweest om de schade op te nemen, zijn wij aan de slag gegaan om de boel op te ruimen en om een plan te maken om dit te voorkomen. Uit statistieken blijkt dat wanneer er eenmaal bij je is ingebroken de kans groter is dat dit nogmaals gebeurt en wij wilden er alles aan doen om dit te voorkomen. We hebben dus direct onze sloten laten veranderen. Deze sloten kochten we bij het bedrijf Kluizen & Sloten en we hebben ons toen ook meteen laten informeren over de verschillende soorten kluizen die zij in hun assortiment hebben.

Het uitkiezen van kluizen

De nieuwe sloten was natuurlijk een verstandige beslissing, maar we moesten meer doen dan alleen maar dat. Het kan uiteraard altijd gebeuren dat er iemand weer je huis binnendringt, maar we wilden onze meest waardevolle spullen dan niet weer kwijt raken. Het gaat ons niet eens om het geld, maar voornamelijk om de emotionele waarde die deze spullen voor ons hadden. Dat maakte het extra vervelend. Je kunt helaas niet al je spullen in een kluis stoppen en daarom kozen we voor een medium formaat kluis waarin we in ieder geval de belangrijkste spullen kunnen stoppen. Denk bijvoorbeeld aan onze paspoorten en wat andere waardevolle spullen. We hebben naast sloten dus ook gekeken naar de kluizen op de website van het bedrijf Kluizen & Sloten en aan de hand daarvan hebben we een goede keuze kunnen maken. Het in gebruik nemen van de kluizen ging ook nog eens heel erg makkelijk. Natuurlijk is het belangrijk om er een goede code voor te verzinnen zodat deze niet eenvoudig gekraakt kan worden.

Meer

Bij dit bedrijf verkopen ze een heleboel producten die het een inbreker een stuk moeilijker zal maken om jouw waardevolle spullen mee te nemen. Online hebben we gelukkig ook een hoop informatie kunnen vinden over hoe je inbrekers kunt afschrikken. Een goed alarmsysteem werkt hier natuurlijk zeker bij, maar ook het gebruiken van bepaalde sloten schijnt zeer goed te werken. Het ene slot is tenslotte makkelijker open te maken dan de ander en inbrekers zijn hier schijnbaar van op de hoogte. Als je een ingewikkelder slot op je deur hebt, dan gaan ze liever voor een ander huis. We hebben alle tips die we konden vinden doorgenomen en aan de hand daarvan bepaalt wat wel of niet voor ons zou werken en dat hebben we toegepast. Het was voor ons zeer fijn dat we veel van de dingen die we nodig hadden gewoon bij hetzelfde bedrijf konden bestellen en snel thuis afgeleverd konden krijgen. Het is dus zeker een aanrader. Bekijk snel de website http://www.kluizenensloten.nl/.

Reageren is niet mogelijk