Buitenspeelgoed heeft vele doelen.

Eindelijk wordt het weer mooi weer en dat komt mooi uit nu de scholen uit zijn. Eindelijk is het weer zomervakantie en gaan we weer lekker op vakantie, de een gaat gezellig met gezin met de auto en de ander zoekt het wat verder met het vliegtuig. Ook zijn er gezinnen die het lekker dichtbij huis zoeken. Van alles is mogelijk. Echter, kinderen hebben natuurlijk wel iets nodig om zich te vermaken buiten de vriendjes en vriendinnetjes die ze zullen maken tijdens de zomer, bij spellenrijk hebben ze een breed assortiment aan van alle soorten speelgoed, maar belangrijker, buitenspeelgoed! Zo kan uw kind zich prima vermaken wanneer de ouders lekker van het zonnetje kunnen genieten.

Ga eens buiten spelen!

Tegenwoordig vormen de televisie, telefoons en iPads een populair tijdverdrijf voor de kinderen van tegenwoordig. Echter, in de zomer gaan er toch een menig aantal wat meer naar buiten om gezellig met vriendjes en vriendinnetjes te spelen in de gezonde en frisse buitenlucht. Voor elk kind heeft spellenrijk.nl buitenspeelgoed om mee te kunnen spelen. Van springtouw tot ballen en van vliegers naar skippyballen of opblaasdieren. Buitenspeelgoed is meer dan een cadeau voor uw zoon of dochter, in dit tijdsperk, waar kinderen alleen maar binnen zitten, komen zij zonlicht en beweging tekort en het geven van buitenspeelgoed kan hen helpen dit toch nog te krijgen. Het juiste buitenspeelgoed geeft uw kind dus niet alleen plezier, maar ook een bijdrage aan hun gezondheid en als ouder is dat wat telt, toch?

Ook voor kinderen vanaf 1 jaar hebben zij een ruim aanbod aan buitenspeelgoed, dit is natuurlijk erg belangrijk omdat de kinderen hier in een belangrijke levensfase zitten. Het kind ontwikkelt hier essentiƫle motorische vaardigheden en op een spelende wijs kennis maakt met zijn omgeving. Neem bijvoorbeeld een zwembad voor tijdens de warme zomerdagen!

Hoeveel beweging heeft een kind nodig?

Aanschaf van buitenspeelgoed geeft een kind dus meer beweging en zonlicht, maar hoeveel uur moet een kind aan beweging doen? Voor kinderen onder de vier jaar zijn er nog gen specifieke adviezen of richtlijnen, in deze fase is het vooral belangrijk dat ze veel en gevarieerd bewegen en motorische vaardigheden aanleren en de aanschaf van buitenspeelgoed kan hier zeker een bijdrage aan leveren. Als uw kind dus nog niet kan lopen, stimuleer hem of haar om dan alsnog veel te bewegen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kruipen, rollen en door de kamer speeltjes verzamelen of grijpen. Vanaf het moment dat ze beginnen met lopen kunnen ze zich makkelijker en sneller verplaatsen, vanaf dit moment is het belangrijk dat ze drie uur per dag bewegen. Voor kinderen vanaf vier en tussen achttien jaar geldt:

  • Elke dag minstens een keer een uur intensieve beweging. Langer of vaker is natuurlijk altijd goed en levert een zekere gezondheidsvoordeel
  • Minstens drie keer per dag bot- en spierversterkende oefeningen, zoals volleybal, fietsen, dansen, of met buitenspeelgoed buiten spelen met vriendjes en vriendinnetjes
  • En ook erg belangrijk wat vaak over het hoofd gezien wordt: voorkom dat je kind veel gaat stilzitten om bijvoorbeeld televisie te kijken of op de telefoon spelletjes zit te spelen.

Reageren is niet mogelijk