Creëer schaduw via een trendy schaduwdoek

De zomers worden in Nederland alsmaar warmer. Tropische temperaturen boven de 40 graden zijn niet langer fantasie. In 2019 werd deze extreme grens op verschillende locaties in Nederland doorbroken. 30 graden is daarom nu de nieuwe norm voor een Hollandse zomer. Als we nu buiten zitten, dan zijn we maar wat blij met de ‘koele’ temperatuur van 30 graden Celsius. Maar dat is alleen het geval als we de schaduw op kunnen zoeken. Met 20 graden is het prima vertoeven in het zonnetje, hoewel deze dan ook al flink warm aanvoelt. Een koele bries zorgt in ieder geval voor een perfecte balans tussen de warmte van de zon en verkoeling door de wind. Maar als de temperatuur stijgt, dan wordt de behoefte aan schaduw ook steeds heftiger. Om makkelijk schaduw te creëren op je terras, kun je gebruik maken van een schaduwdoek van buitenplezier-online.nl. Deze schaduwdoek span je gemakkelijk over het terras, zodat je een mooie egaal verspreide schaduw hebt. Een schaduwdoek beschermt je ook meteen tegen schadelijke UV straling. De aarde wordt constant gebombardeerd met kosmische straling (straling uit de ruimte). De ozonlaag zorgt ervoor dat de meeste straling wordt gefilterd. Tevens hebben we dankzij de kern in de aarde een magnetisch veld rondom onze planeet. Daardoor wordt kosmische straling als het ware weerkaatst. Zonder deze twee beschermingen, zouden we als mensheid allang van de planeet zijn verdwenen. Als deze beschermende factoren er nooit waren geweest, dan was er überhaupt waarschijnlijk geen leven ontstaan op de planeet. Maar het is goed om te beseffen hoe kwetsbaar deze beschermende factoren zijn. De ozonlaag is enorm dun, slecht een paar kilometer dik. Dat is i verhouding dus minder dan de schil van een appel. Er komt dan ook nog genoeg doorheen en door menselijke activiteiten wordt de ozonlaag ook dunner.  Daarom is het van belang dat je ook zelf maatregelen neemt om je tegen straling te beschermen. Dat kan met zonnebrandcrème en dus ook meteen schaduwdoek. Vooral als de zonnestalen in intensiteit toenemen, dan is bescherming des te belangrijker. In de winter komt er nauwelijks straling door de ozonlaag, maar in de zomer is de zonkracht vele malen sterker. Lekker buiten zitten doe je dan ook het best met de nodige bescherming. Daar komen schaduwdoeken uiteraard goed bij van pas. Het voordeel van een schaduwdoek is dat je geen grote paal nodig hebt zoals dat bij een parasol het geval is. Een parasol neemt dus altijd heel veel ruimte in beslag. Daar komt bij dat een beetje harde wind een parasol al snel alle kanten op doet bewegen. Daardoor moet je deze snel weer inklappen waardoor je ofwel in de blakende zon moet gaan zitten of naar binnen moet vluchten. Met een schaduwdoek heb je dat probleem niet.

Kijk snel op buitenplezier-online.nl en bestel een schaduwdoek

Via de site kun je makkelijk verschillende soorten schaduwdoeken bestellen. Tevens kun je hier ook terecht voor andere zonweringen en kinderspeeltoestellen zoals: 

  • Harmonicadoeken
  • Rolgordijnen
  • Trampolines

Bestel online via de webwinkel

Alles wat je nodig hebt kun je eenvoudig online bestellen. Dat doe je door de artikelen van je keuze toe te voegen aan de winkelwagen. 

Reageren is niet mogelijk