Cursus online marketing, dat is iets voor jou!

‘Je moet echt eens een cursus online marketing gaan volgen.’ Keer op keer wordt dit mij aangeraden en eindelijk ben ik om. Na vele uren te hebben geïnvesteerd in het maken van een website en tegenvallende resultaten in bezoekers en omzet, heb ik eindelijk mijn reden om een cursus online marketing te gaan volgen. Ik stap uit bed en fris mij op. Een kop koffie erbij en ik sla de laptop open. Google, mijn grote vriend, vertel mij eens… Ik zoek een: online cursus marketing. Hatsa, 292.000 resultaten. Oh jee, waar moet ik beginnen? Gelukkig herinner ik mij vrienden die onlangs ook een cursus online marketing zijn gaan volgen en ik besluit contact met hen op te nemen. Twee telefoontjes verder en de richting is duidelijk. De beste cursus online marketing vind je bij https://shop.saxion.nl. Dat is het onderzoeken waard! Ik open mijn browser en bezoek de website. De website staat bomvol. Ik had verwacht een simpele cursus online marketing te gaan volgen, maar niets is minder waar. De werkelijkheid blijkt anders. Saxion biedt niet alleen cursussen aan in de marketingbranche, maar ook voor onderwijs. Handig. Naast cursussen zijn er ook complete opleidingen en modules. Het aanbod komt overeen met wat de naam doet vermoeden: opleidingen van A to Z. De modules zijn verkort en bieden een basis om verder door te groeien. De website https://shop.saxion.nl is niet alleen aanbieder van deze opleidingen, maar ook een platform voor online educatie. Van een juridische basis tot een cursus online marketing. Wie wil groeien is aan het juiste adres.

Cursus online marketing… gevonden!

De website is snel en functioneel. Door middel van een zoekbalk bovenin kun je snel en gemakkelijk per zoekterm een overzicht van de aangeboden cursussen en opleidingen vinden. De cursus online marketing die ik zocht, vond ik al snel. Ik klik op Online Marketing (basiscursus) en word naar het volgende scherm geleid. Hier krijg ik alle informatie die ik nodig heb: de duur van de opleiding, de sector, het studietype en de prijs. Ook alle specificaties zoals de locatie en studiebelasting worden vermeld. Tot mijn verbazing biedt de website niet alleen de basiscursus aan, maar bestaan er nog minstens acht modules om mij verder te specialiseren in de branche. Het verbaast mij hoe de tijden veranderd zijn. Omscholen is nog nooit zo makkelijk geweest als nu! Ik ben blij verrast over het aanbod en begin mij af te vragen wie er achter dit bedrijf zit en wat de visie is? Gelukkig is er op de website een ‘over ons’-pagina en nieuwsgierig klik ik verder. De grootste verrassing is het aanbod van Saxion. Ik dacht snel een enkele cursus te vinden, maar het zijn er honderden. Voor iedereen is er wel iets wat aanspreekt. Het moet werkelijk een enorme onderneming zijn geweest om al deze opleidingen te huizen, uit te werken, docenten aan te trekken en noem maar op. Ik ben diep onder de indruk.

Waarom ik deze opleiding koos

De opleiding die ik heb gekozen bevat de volgende onderdelen:

  • Webanalytics met behulp van Google Analytics
  • Zoekmachineoptimalisatie
  • Email marketing
  • Zoekmachine adverteren (Google Adwords)

De perfecte kennis om mijn website beter te doen draaien. Ik begin langzaamaan te geloven dat ik beter al jaren terug had kunnen luisteren naar de adviezen om een cursus online marketing te gaan volgen. Maar zoals ze zeggen: beter laat dan nooit. Gelukkig houden kansen nooit op te bestaan, je hoeft er alleen maar voor open te staan en ze te omarmen. Verandering is leven en leven is verandering.

Reageren is niet mogelijk