De beste installatievloer voor een goed gekoelde computerruimte

Als je een woonkamer betreedt, dan tref je daar vaak een mooie parketvloer of een mooi tapijt aan. De functie van een dergelijke vloer is vooral bedoeld om het oog te plezieren. Naast een esthetisch doel is er eigenlijk weinig dat van belang is bij een vloer voor in een woning. Natuurlijk moet de vloer lang meegaan, dus duurzaamheid is wel een belangrijke factor. De prijs van de vloer zal ook mee gewogen worden hebben in de beslissing, maar dat is het wel zo’n beetje. Als je een magazijn binnenloopt, dan valt vaak op dat de vloer van een hard soort materiaal is gemaakt. Je vindt vaak ook banen op de vloer en in die zin doet het vaak wel een beetje aan een gymzaal denken. Bij zulke vloeren gaat het er niet zozeer om of de vloer er wel of niet mooi uitziet. Het is veel belangrijker dat dergelijke vloeren onderhoudsvriendelijk zijn en dat ze dus gemakkelijk zijn schoon te maken. Verschillende omgevingen vragen dus om verschillende vloeren met elk een eigen set aan eigenschappen. Een installatievloer is bijvoorbeeld perfect voor in een computerruimte. Dit heeft alles te maken met de ruimte onder de installatievloer. In een computerruimte heb je bijvoorbeeld te maken met veel, heel veel, kabels. Als je geen gebruik maakt van een installatievloer, dan moet je deze kabels dus gewoon boven op de vloer wegwerken. In een computerruimte is dat eigenlijk onbegonnen werk. Aangezien je de kabels niet open en bloot op de vloer kunt laten liggen, is een installatievloer eigenlijk wel noodzakelijk. Als je namelijk een installatievloer aanbrengt, dan kun je de kabels onder de vloer kwijt. Daar is namelijk genoeg ruimte. Sterker nog, je kunt de hoeveelheid ruimte zelf beïnvloeden door een installatievloer hoger of lager te plaatsen. Hoe hoger je de installatievloer plaatst, des te meer ruimte heb je onder de vloer voor kabels.  Maar het gaat niet alleen maar om kabels. Computers worden warm en stoten daardoor veel hitte uit. Het is dus belangrijk dat je de computers in een computerruimte voorziet van voldoende koeling. Dat is precies waar een installatievloer voor gebruikt kan worden. Je kunt de open ruimtes onder de vloer namelijk heel goed gebruiken voor de koeling van de apparatuur bovenop de vloer. Dit is namelijk een zeer efficiënte manier van koelen. Daarnaast kun je de koeling plaatsen op de plekken waar het nodig is. Je hoeft dus geen complete koelinstallatie onder de vloer aan te brengen. Je koelt dus alleen op de warme plekken, ofwel direct onder de warme apparatuur.

Een installatievloer van hoge kwaliteit vind je bij System Floor Technics

Mocht je op zoek zijn naar een goede installatievloer voor jouw computerruimte, dan kun je deze bestellen via System Floor Technics. Dit bedrijf is een ware expert op het gebied van speciale vloeren. Je kunt hier niet alleen installatievloeren bestellen, maar ook andere soorten vloeren zoals:

  • Computervloeren
  • Verhoogde vloeren
  • ESD vloeren
  • Systeemvloeren

Voor meer informatie over deze verschillende vloeren kun je natuurlijk terecht op de website. Daar vind je ook direct meer informatie over System Floor Technics. Je wilt immers wel weten met welk bedrijf je uiteindelijk in zee gaat. Je kunt er informatie lezen over het bedrijf zelf, maar ook over de producten en de projecten waar ze aan hebben meegewerkt.

Vraag de juiste informatie aan

Via een aanvraagformulier op de site kun je verschillende informatie aanvragen. Je kunt bijvoorbeeld direct een offerte aanvragen, bestelinformatie opvragen en informatie over certificeringen aanvragen. Daarnaast kun je ook via hetzelfde formulier een afspraak maken of een vraag stellen over onderhoud.

Reageren is niet mogelijk