Erp

Steeds meer wordt erp ingezet om bedrijfsprocessen binnen een organisatie te ondersteunen. De term erp is een afkorting voor Enterprise Resource Planning en wordt steeds meer geïmplementeerd door bedrijven. Veel ondernemers in onder meer de Industrie en Handel, Bouw en Ziekenhuizen zijn hier al mee begonnen. Toch zijn veel organisaties nog terughoudend in het vernieuwen van hun systemen. Hoewel het om veel redenen gunstig is, werken nog veel bedrijven met verschillende IT-systemen. Dit maakt het ingewikkeld om over te stappen naar een ander systeem. Vooral omdat het erg veel werk is. De organisatie moet dus hierin een knoop doorhakken en de klus aangaan, wat dit ook teweegbrengt. Uiteindelijk zal het veel efficiëntie teweegbrengen wat ten gunste is van de service en de bedrijfsvoering. Door alle technologische ontwikkelingen worden bedrijven genoodzaakt om over te stappen naar deze modernere administratie. Ondanks de voordelen zien de organisaties op tegen de nadelen.

Waarom overstappen naar erp?

Als ondernemer moet u een overstap naar een systeem als erp goed kunnen onderbouwen. Dit geldt voor zowel de verantwoording naar uw medewerkers als andere organen als management, bestuur en aandeelhouders. Om de onderbouwing te vormen zet u de voordelen en nadelen bij elkaar. Het is dan aan de organisatie om te beslissen of deze voordelen en nadelen toch redenen zijn om de overgang door te zetten. Op de website erp-selectie.nl staat veel informatie over erp.

Selecteer het passende systeem

Het invoeren van erp systeem moet dus zo goed mogelijk gaan. Hier mag niets bij vergeten worden. Des te meer reden om u goed te informeren. Begin bij erp-selectie.nl om u te orienteren en vraag vrijblijvend een informatiepakket aan. Indien gewenst kunt u ERP-selectie laten helpen in het kiezen van het gepaste systeem en de leverancier die hier het beste aansluit. Om dit te kunnen bepalen moet u al beginnen met enkele gesprekken met deskundigen. Het systeem is zo veelomvattend en bevat zoveel mogelijkheden. Een deskundige weet direct hoe deze toe te passen voor uw bedrijf. Belangrijk is dat de deskundige in staat is te luisteren naar de mensen in uw organisatie. Het gaat erom dat de taal, cultuur en branche duidelijk zijn en dat op basis hiervan het beste systeem ontwikkeld gaat worden. Het kan geen kwaad u eerst te oriënteren, zodat u goed voorbereid bent op het gesprek met de deskundige. Mogelijk dat u dan direct al weet met welke leverancier u wilt werken en welke modules u wilt gebruiken.

Reageren is niet mogelijk