Hoe een groenblijvende haag mijn winterdepressie oploste

Elk jaar als de dagen donkerder worden en de blaadjes van de bomen vallen, overkomt mij een diepe somberheid. Het liefst zou ik in mijn warme bedje kruipen en daar blijven liggen tot de lente weer doorbreekt. Nee, ik ben niet gemaakt voor dat gure weer. Het ergste vind ik dat alle planten afsterven. De kale bomen, de kale tuin. Het doet me denken aan dood en verderf. Maar dit jaar is het anders. Ik had het geluk dat een goede vriend mij wees op de mogelijkheid van een groenblijvende haag. Een groenblijvende haag, u snapt het al, blijft het hele jaar door groen. ‘Evergreens’ worden ze in het Engels ook wel genoemd. Misschien voor de hand liggend, maar ik had er nooit bij stilgestaan dat dat ook mogelijk was. Elk jaar als herfst zijn intrede doet wordt ik overvallen door een sterke melancholie. Ik word daar zo door meegesleept, dat ik blijkbaar niet meer goed kan nadenken. Gelukkig heb ik dus die goede vriend. Naar aanleiding van zijn advies, dat al eind van de zomer bij mij binnenkwam, besloot ik dan ook direct dat ik een groenblijvende haag wilde. Voor het planten moest ik wachten tot half september. Maar toen ben ik ook direct aan de slag gegaan.

De schoonheid van een groenblijvende haag

De meeste mensen die een groenblijvende haag aanleggen, kiezen voor één soort coniferen. Je hebt ze in verschillende kleuren: van diepblauw tot zeer lichtgroen. Natuurlijk kon ik niet kiezen. En toen kwam het lumineuze idee bij me op om alle kleuren te kiezen! Bij Coniferen Bestellen bieden ze acht verschillende soorten aan. Ik heb van elke soort tien coniferen besteld, en deze als een soort regenboog door mijn tuin heen geplaatst. Een regenboog van verschillende tinten groen, dat wel. Maar het effect is miraculeus: een zee van groen. Inmiddels is het bijna december, maar mijn groenblijvende haag blijft groen. De donkerste dag komt er aan, maar met mijn groenblijvende haag zal ik die moeiteloos doorstaan. Ik voel mij de koning te rijk in mijn burcht van groen. Een bijkomend voordeel is dat ik ook de buren niet meer zie. Ik voel me een elfje in het bos. En waar ik vroeger altijd zo veel mogelijk binnen bleef, de hele winter lang, moet ik nu bekennen dat ik af en toe vanzelf naar buiten glip, om even een vleugje van die heerlijke coniferengeur op te snuiven. Ik las laatst dat de geur van deze bomen een antidepressieve werking heeft. Ik geloof het direct: een win-win situatie dus.

De voordelen van een groenblijvende haag op een rijtje

  • Makkelijk in aanleg en onderhoud: één keer planten, beetje water geven en je bent voor altijd klaar
  • Het hele jaar door omringd door een groene zee
  • Heerlijke geur
  • Geen last van de buren of andere voorbijgangers
  • Nooit meer een winterdepressie

U snapt het al: ik ben mijn vriend voor eeuwig dankbaar. En ook de mensen van Coniferen Bestellen. Zij snapten precies wat ik bedoelde en keken niet raar op dat ik alle soorten coniferen tegelijkertijd bestelde. Natuurlijk zijn het net zulke coniferenliefhebbers als ik. Bovendien waren ze ook zo vriendelijk de bestelde coniferen bij mij thuis af te leveren en me advies te geven hoe ik ze het beste kon planten. Absoluut een aanrader. Heeft u ook interesse in een groenblijvende haag? Dan beveel ik Coniferen Bestellen van harte bij u aan. U kunt de website bereiken op: coniferen-bestellen.nl Ik ga zo nog even een lekker ommetje maken door mijn tuin. Ik wens u een gezegende en groene winter toe!

Reageren is niet mogelijk