Hoe kan ik besparen op personeelskosten? 

Wanneer je een eigen onderneming hebt, is de kans groot dat je personeel in dienst hebt. Enerzijds is dit natuurlijk nodig om bepaalde specifieke taken uit te voeren, maar anderzijds ben je natuurlijk wel weer geld kwijt aan je personeel. Je personeel wil namelijk niet werken voor niets, dus moet je ze voorzien van loon. Wanneer je veel personeel hebt, kunnen de personeelskosten hoog oplopen. Aan de ene kant wil je natuurlijk wel dat je personeel voldoende beloond wordt voor het harde werk dat ze voor je doen. Aan de andere kant wil je ook de personeelskosten zo laag mogelijk houden, zodat er voor jou meer winst overblijft. Hoe kun je nou het beste besparen op de kosten van je personeel? 

Besparen op personeelskosten kan op verschillende manieren 

Als je wilt besparen op personeelskosten heb je daar verschillende mogelijkheden toe. De meest logische oplossing is natuurlijk om zo min mogelijk personeel aan te nemen of je personeel zo min mogelijk te betalen. Hoewel dit op papier hele logische en hele simpele oplossingen lijken, is het in de praktijk toch niet echt haalbaar. Wanneer je namelijk minder personeel aanneemt, betekent dat dat je het werk of zelf moet gaan doen, of moet gaan verdelen over minder personeel. Daardoor wordt de druk op je personeel groter wat de kans op ziekteverzuim vergroot. Dan ben je alleen nog maar verder van huis, omdat je dan personeel moet gaan betalen voor werk dat ze niet doen. Je werknemers dan maar gewoon minder loon bieden kan natuurlijk ook, maar ook dat werkt in de praktijk niet altijd even goed. In Nederland hebben we sowieso te maken met een wettelijk vastgelegd minimumloon. Hier kun je dan ook niet zomaar onder gaan zitten. Daarnaast wil je je werknemers natuurlijk wel het salaris bieden wat ze ook verbieden voor het werk dat ze voor je doen. Wanneer je je werknemers goed beloont, zijn ze meestal ook bereid om harder voor je te werken. Dit komt natuurlijk je onderneming alleen maar ten goede. Goed, je wilt dus wel besparen op personeelskosten, maar je weet eigenlijk niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken. Neem in dat geval eens contact op met Adviesburo van der Meulen Bosma B.V. Zij kunnen je helpen om de personeelskosten op de juiste manier te verminderen, zodat dit niet ten koste gaat van je personeel zelf. Adviesburo van der Meulen Bosma B.V. kan je bijvoorbeeld helpen bij het implementeren van enkele simpele aanpassingen en bedrijfsregels die een groot verschil kunnen manken voor je personeelskosten. Denk hierbij aan: 

  • Payrolling 
  • Verlaging van het ziekteverzuim 
  • Subsidies 
  • Declaraties 

Er zijn dus meerdere manieren om te besparen op de kosten van je personeel. Je moet alleen weten hoe je dit het beste aan kunt pakken. Adviesburo van der Meulen Bosma B.V. kan je hier uitstekend bij helpen. 

Neem contact op voor passend advies 

De personeelskosten zijn meestal de grootste kostenpost binnen een bedrijf. Enerzijds ben je als ondernemer het meeste van je budget kwijt aan je werknemers, maar anderzijds zorgen zij er wel voor dat er ook geld binnenkomt. Toch is het mogelijk om te besparen op je personeel. Hier zijn verschillende oplossingen voor, die allemaal een klein stukje bij kunnen dragen aan het besparen op de kosten van je werknemers. Heb jij ook een eigen onderneming en wil jij besparen op je personeelskosten? Neem dan contact op met Adviesburo van der Meulen Bosma B.V. Zij kunnen jou helpen bij het implementeren van nieuwe bedrijfsregels waarmee je flink kunt besparen op je personeel. Kijk op meer-besparen personeel voor meer informatie of neem contact op voor passend advies op maat. 

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk