Hulp van een bouwadviesbureau

Mijn vriendin en ik hebben een half jaar geleden een kerk gekocht. Voor veel mensen is het erg gek om een kerk te kopen, maar voor ons leek het de juiste keuze. In het stadje waar wij wonen staan veel kerken, maar het aantal kerkbezoekers is al jaren aan het teruglopen. Daarom moest er een kerk verkocht worden in de stad, uiteindelijk werd er voor een klein, maar modern kerkje gekozen. De kerk stond al een paar jaar te koop voordat wij het kochten. De gemeenschap kon al jaren geen koper vinden, waardoor de prijs flink zakte. Mijn vriendin en ik vonden het altijd al een mooi gebouw en hadden interesse om het te kopen. We wisten echter dat het erg veel geld zou kosten om de kerk te laten verbouwen tot een woonhuis. We hadden lang moeten onderhandelen over de prijs, zodat wij uiteindelijk de kerk konden kopen voor een acceptabele prijs. We kochten de kerk onder voorbehoud dat we het mochten verbouwen tot een huis, hier deed gelukkig de gemeente niet moeilijk over. We hadden online een aantal projecten opgezocht die vergelijkbaar zijn met de onze. We wilden graag weten hoeveel geld het hun zou kosten om alles te laten verbouwen. Helaas zagen wij dat de verbouwkosten flink verschilden bij de projecten. Het leek ons beter om te gaan praten met een bouwadviesbureau. We konden aan een bouwadviesbureau vragen of zij voor ons een overzicht konden maken van alle kosten en of zij konden helpen bij het verbouwen. Wij wilden zo veel mogelijk zelf doen, maar alles wat wij niet kunnen, laten uitvoeren door professionals. Wij hadden zelf al een overzicht gemaakt van wat er allemaal gedaan moest worden en wat wij konden doen. Met deze lijst zochten wij naar een bouwadviesbureau.  

BBAN werd ons bouwadviesbureau

Online zochten we naar een bouwadviesbureau met veel ervaring met vergelijkbare projecten. We wisten dat dit soort projecten niet vaak voorkomen, maar vonden het toch belangrijk om een bureau met ervaring te vinden. We vonden gelukkig een aantal bureaus dat vaak grote verbouwingen van huizen uitvoert en zelfs nieuwe huis bouwt. We besloten om contact op te nemen met drie bureaus en aan hun te vragen naar wat ze voor ons konden doen en de kosten. Wij waren erg onder de indruk van BBAN, wij vonden dit bedrijf via hun website bban.nl. Dit bedrijf heeft veel projecten in de bouw succesvol afgerond en ook diverse speciale projecten. Tijdens een gesprek gaven wij duidelijk aan hoe wij de verbouwing voor ons zagen. We vertelden dat wij veel zelf wilden doen, maar ook dingen wilden laten uitbesteden. Het gesprek verliep erg goed en BBAN kon ons al een inschatting geven van de prijs. De uiteindelijke prijs zou afhangen van de eindplannen. We vonden de prijs van BBAN erg goed en besloten om met dit bouwadviesbureau door te gaan. BBAN kon zeer veel voor ons regelen en het was geen probleem dat wij een aantal dingen zelf zouden uitvoeren.

Een goede samenwerking

We zijn nu al een aantal maanden aan het verbouwen en we zijn erg blij met het bouwadviesbureau BBAN. De samenwerking is erg goed en het is een zeer professioneel bedrijf. Aan alles is van te voren gedacht en ze weten precies wat ze doen. We hebben vast gelegd wat wij doen en wat zij doen, zodat hier geen misverstanden over zijn. We zijn al erg blij met de resultaten tot nu toe. Wij kunnen BBAN als bouwadviesbureau aanraden.

  • Ze hebben veel ervaring
  • We hadden een goed gesprek
  • Het is een professioneel bedrijf
  • We hebben goede afspraken gemaakt

Reageren is niet mogelijk