In een paar simpele stappen zelf leren beleggen

Niets is leuker dan achterover leunen en slapend rijk worden. Maar dat is niet altijd even eenvoudig. Veel mensen moeten immers hard werk om rijk te worden. Dat komt omdat geld niet bij de mensen op de rug groeit. Je vader heeft het in het verleden wellicht vaak genoeg geroepen en het is een wijze les. Geld komt je niet aanwaaien, je zult er dus moeite voor moeten doen. Dat wil niet zeggen dat je de rest van je leven altijd maar krom moet liggen. Je kunt namelijk ook een startkapitaal verdienen en dat kapitaal vervolgens aan het werk zetten. Zo kun je altijd leren beleggen. Investeren en beleggen is een goede manier om je bestaande geld in waarde te laten stijgen. Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld je geld op een spaarrente te zetten. Maar als je dat doet, dan duurt het een lange tijd voordat je ook echt verdient. Daarnaast is het bedrag dat je uiteindelijk verdient vrij laag. Tevens hangt het natuurlijk van je inleg af hoeveel je kunt verdienen. Als je 10 miljoen op de bank zet, dan kun je inderdaad een flink bedrag aan rente ontvangen. Maar dan moet je eerst dus wel 10 miljoen zien te verdienen. Het voordeel is wel dat je in principe geen risico loopt. Zolang de banken niet omvallen is er niets aan de hand en is je inleg veilig. Bij beleggen is het risico groter, maar de mogelijke opbrengst is ook groter. Beleggen is kort gezegd een vorm van speculeren op de aandelenmarkt. Welke aandelen gaan stijgen in waarde en welke aandelen gaan dalen? Koop je tijdens een dalende fase, dan kun je dus goedkoop aandelen kopen. Deze moet je vervolgens weer verkopen tijdens een stijgende fase. Koop je aandelen op het laagste punt en verkoop je ze op het hoogste punt, dan maak je maximale winst. Maar dergelijke strategie├źn zijn vooral weggelegde voor zogenaamde waaghalzen. Want wie zegt dat de waarde van de aandelen gaat stijgen nadat het laagste punt is bereikt? Als je zelf wilt gaan beleggen, dan is het niet onverstandig om eerst te leren beleggen. Leer de basis kennen en ontdek wat er zoal bij komt kijken. Door te leren beleggen en te beginnen met kleine bedragen, kun je de kneepjes van het beleggen in de vingers krijgen. Wie weet heb je er een gevoel voor en als dat zo is, dan kun je na het leren beleggen ook echt met de grote jongens mee gaan doen. Wie weet kun je die miljoenen gaan verdienen terwijl je dus letterlijk en figuurlijk achterover hangt.

Waar kan ik leren beleggen?

Je moet dus eerst leren beleggen. Misschien heb je in je naaste omgeving iemand die je kan helpen met beleggen. Een ware expert op het gebied van beleggen kan jou natuurlijk voorzien van de nodige tips en tricks. Maar als er niet zo iemand in de buurt is, dan kun je ook terecht op de site van leerzelfbeleggen.com. Zoals de naam al doet vermoeden kun je bij deze site zelf leren beleggen. Leerzelfbeleggen.com is dan ook een perfect startpunt wanneer het je wel wat lijkt om deze wereld te betreden. Zo kun je op de site verschillende artikelen lezen over onderwerpen zoals:

  • Stappenplan
  • Cursus beleggen
  • Beleggingservaring
  • Bitcoins kopen

De voordelen van Leerzelfbeleggen.com

Als je gaat leren beleggen via leerzelfbeleggen.com, dan kun je uiteraard profiteren van vele voordelen. Zo kun je risicoloos oefenen met de demo. Daarnaast kun je al echt beleggen met een startbedrag van 100 euro. En natuurlijk kun je eenvoudig betalen via iDEAL, creditcard of PayPal.

Reageren is niet mogelijk