Kick-off expedities bij het Corlaer College

Bij het Corlaer College is niet alleen het leren van schoolse vaardigheden belangrijk. Leren met plezier en leren van ervaring vinden wij ook van groot belang. Bij het Corlaer College organiseren wij in 2017 dan ook al de 8e editie van de Corlaer expeditie. Onze leerlingen leren door een inspirerende traject wat het is om je in te zetten voor de medemens en ontwikkelen zichzelf zodoende niet alleen door beter te worden in wiskunde, Engels of natuurkunde op het Corlaer College zelf, maar ook door bij te dragen aan een maatschappij die het niet zo goed heeft als die van ons. Een van de hoogtepunten van dit traject is echt op expeditie gaan, en dat kan over de hele wereld zijn.

Voor wie is het Corlaer College?

Het Corlaer College is voor alle leerlingen die op VMBO-, havo- of atheneumniveau hun middelbareschooldiploma willen halen. Wij richten ons daarbij niet alleen op het leren van vaardigheden die iedere school biedt, maar richten ons daarnaast ook op bredere vaardigheden, zoals het leren waarderen van wat wij hier hebben en bijdragen aan de maatschappij waarin we elkaar helpen.

Dit is niet alleen goed voor de ontwikkeling van de leerlingen, maar ook heel leuk! Bij het Corlaer College heb je als leerling bijvoorbeeld de mogelijkheid om mee te gaan op één van de expedities. Voor de 8e keer worden dit jaar deze expedities georganiseerd en ieder jaar zijn deze reizen weer een groot succes.

Het doel van de expedities

Tijdens de expedities gaan de leerlingen van het Corlaer College met elkaar bezig voor de maatschappij en zamelen ze geld in en zamelen ze bijvoorbeeld geld in voor een goed doel. Voorgaande jaren waren een groot succes, niet alleen voor de leerlingen zelf maar ook wat betreft het werk wat ze hebben gedaan. Het Corlaer College heeft in 2017 zes fantastische teams die onder andere toewerken naar een expeditie in Afrika en Zuid Amerika.

De expeditie is voor het Corlaer College ook een manier om sectoroverstijgend te werken. In ieder team zitten 9 tot 15 leerlingen uit het VMBO, havo en vwo. Zo leren de leerlingen nieuwe mensen kennen en brengt iedereen zijn eigen expertise in het team. De kracht van het team staat centraal bij de expedities van het Corlaer College en samenwerken naar het doel is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en een reis om nooit te vergeten.

Naast de expedities van het Corlaer College?

Als leerling van het Corlaer College kun jij meedoen aan de expedities. Het Corlaer College heeft daarnaast nog veel meer activiteiten te bieden aan zijn leerlingen. Zo wordt de middelbare schooltijd een belevenis en kun je niet alleen de vakken leren die wij op het Corlaer College ook belangrijk vinden. Op school moet het nuttig zijn wat je leert en ook leuk..

Het Corlaer College staat in Nijkerk, maar is in korte tijd uitgegroeid tot een school die een regionale functie is gaan vervullen voor de wijde omgeving. Bij het Corlaer College zorgen wij dat ieder kind zich kan ontwikkelen op zijn eigen niveau. Passend onderwijs en aandacht voor iedere leerling staan bij het Corlaer College centraal

Reageren is niet mogelijk