Kun je zelf je woonboerderij verkopen?

Als je de eigenaar bent van een prachtige woonboerderij (het maakt niet uit waar in Nederland) en je wilt deze verkopen kun je natuurlijk zelf al een aantal stappen zetten. Met het verkopen van zo’n groot pand is het echter doorgaans beter om een professional in te schakelen, die niet alleen alles weet van het verkoopproces, maar ook van het type woning dat u op de markt zet. De Boerderijmakelaar bijvoorbeeld. Dit is een makelaarskantoor die de focus heeft op boerderijen en landelijk gelegen woningen. Wil je je eigen woonboerderij verkopen? Dan zou ik zeker de diensten inschakelen van De Boerderijmakelaar. Daarmee ben je verzekerd van het beste resultaat. De redenen om voor De Boerderijmakelaar te kiezen als je jouw woonboerderij wilt verkopen zijn onder andere:

  • Ze hebben ruime ervaring met het taxeren van boerderijen.
  • Ze werken op basis van no cure no pay
  • Ze zijn specialist in ruimtelijke ontwikkelingen en met name Rood voor Rood.
  • U kunt zelf bepalen welke diensten u wel en niet wilt afnemen

Zoals u ziet kunt u dus zelf beslissen of u gebruik wilt maken van alle diensten die de Boerderijmakelaar biedt, of dat u een deel ervan liever zelf wilt doen. Daardoor betaalt u nooit teveel. Bovendien betaalt u alleen als de boerderij ook daadwerkelijk via hen wordt verkocht, door het no cure no pay principe. Dat is dus je woonboerderij verkopen met een goed gevoel. Het kan namelijk best een investering zijn om een makelaar in de arm te nemen voor het verkoopproces.

Taxatie woonboerderij online aanvragen

Je kunt natuurlijk bij de Boerderijmakelaar terecht om je woonboerderij te verkopen, maar ook als je deze graag getaxeerd zou laten hebben kun je ze inschakelen. Misschien twijfelen jullie over de verkoop ervan, en zouden jullie eerst graag weten wat het huis nu eigenlijk waard is. Doordat het zo’n groot gebouw is en er vaak veel grond bij zit is dat niet zomaar in te schatten. Als je echt wilt weten waar je aan toe bent voordat je besluit je woonboerderij te verkopen kun je deze dus het beste eerst door De Boerderijmakelar laten taxeren. Door hun ruime ervaring met het taxeren van dit type woningen, en de uitgebreide kennis die ze hebben van pacht, agrarische bestemmingen en dubbele bewoning weten ze u precies te vertellen wat uw woning waard is. Daarna kunt u al dan niet beslissen om hem in de verkoop te zetten, u heeft immers de vraagprijs al.

Hulp bij woonboerderij verkopen

Bij De Boerderijmakelaar beslis je zelf in welke vorm je hulp wilt, want ze bieden verschillende pakketten. Je woonboerderij verkopen wordt zo wel heel makkelijk! Je kunt er voor kiezen om enkel je woning op Funda te laten plaatsen en De Boerderijmakelaar de koopovereenkomst (bij verkoop) te laten opstellen. Maar als je een uitgebreider pakket neemt zit daar ook professionele fotografie bij en in het grootste pakket zelfs uitgebreide marketing. Het kost weliswaar ietsje meer, maar dan is de kans dat je je woonboerderij gaat verkopen natuurlijk vele malen groter. Hoe dan ook beslis je zelf hoe je de verkoop wilt aanpakken. Als je geen haast hebt dan kies je gewoon voor het goedkoopste pakket, wil je liever zo snel mogelijk weg uit de boerderij? Dan kies je voor een van de duurdere en uitgebreidere pakketten. 

Lees meer…

Reageren is niet mogelijk