Legionella preventie is belangrijker dan u denkt

Bent u leidinggevende bij een waterzuiveringsinstallatie? Werkt u in de voedingsmiddelenindustrie en wordt er dus veel gebruik gemaakt van schoon drinkwater? Of werkt u in de zorg zoals in een ziekenhuis? Dit zijn plekken waar stilstaand water besmet kan raken met gevaarlijke bacteriën die op grote schaal ziektes kunnen veroorzaken. De bekendste ziekteverwekker is de legionellabacterie. Daarom zijn er voor dergelijke bedrijven en instellingen strenge richtlijnen opgesteld door de overheid. Voor hen is legionella preventie de normaalste zaak van de wereld. Maar daar kunt u waarschijnlijk wel wat hulp bij gebruiken. De technologie voor de legionella preventie beheersen wij tot in de fijne details. Klinkt u dat als muziek in de oren en bent u benieuwd wat we qua legionella preventie te bieden hebben? Kijkt u dan eens op onze website, hollandbuilding.nl. Hebt u de wettelijke zorgplicht om voor legionella preventie te zorgen en valt u dus in de zogenaamde “hoog risico groep”? Dan is het absoluut zaak om een goed bedrijf in te huren dat u kan adviseren over preventiemethodes. Wij zijn een dergelijk bedrijf en kunnen niet enkel u adviseren maar u tevens helpen bij de legionella preventie. Denk aan het plaatsen van bepaalde filters, het voorlichten van personeel en natuurlijk de jaarlijkse controle van al het apparatuur dat we hebben geplaatst.

Hebt u alle maatregelen genomen voor de legionella preventie?

Er zijn diverse werkzaamheden die we faciliteren, allen ten behoeve van de legionella preventie en ander gevaar op de werkvloer. Het voert wellicht te ver om al deze opties te benoemen maar een aantal willen we u niet onthouden:

  • Zo kunnen we de kanalen zoals waterleidingen en luchtkanalen met camera’s inspecteren en reinigen,
  • We meten de luchtkwaliteit op onder andere de hoeveelheid CO2,
  • We desinfecteren belangrijke installaties zoals airco units en inductie units,
  • En op het gebied van legionella preventie stellen we risicoanalyses op, controleren de keerklepcontrole van uw drinkwaterinstallatie en kunnen monsters nemen om te checken op legionella en andere gevaarlijke bacteriën.

U leest het, we zijn van alle markten thuis waardoor we vrijwel elk bedrijf binnen de diverse industrieën een dienst kunnen bewijzen. Ook als u enkel ons advies wilt dan doen we daar beslist niet moeilijk over. Beheerplannen opstellen voor legionella preventie is namelijk een van onze dagelijkse bezigheden. Naast de industrie werken we veel samen met instellingen die op grote schaal water verbruiken. In ziekenhuizen en zorginstellingen zijn soms op de plek zelf waterzuiveringsinstallaties aanwezig. Ook recreatieparken, campings en pretparken helpen we vaak. Maar ook binnen de vastgoedwereld en zelfs door de overheid wordt er regelmatig een beroep gedaan op onze kennis op het gebied van legionella preventie.

We adviseren, controleren en voeren uit!

U kunt op onze site alle regelgevingen nog eens rustig nalezen. Als u het idee hebt dat u voldoende hebt gedaan qua legionella preventie dan is dat uiteraard prima. Maar geeft het u niet een veel prettiger gevoel als weet dat u hier een gerenommeerd bedrijf voor kunt inschakelen? Hebt u nog vragen aan ons of wilt u graag een afspraak maken? Kijkt u dan op de contactpagina. U kunt direct met onze klantenservice contact opnemen door hen te bellen of te mailen. Uiteraard kunt u ook bij ons op het kantoor langskomen. Maakt u van te voren wel even een afspraak? Dan staan de koffie en de thee voor u klaar op het hoofdkantoor in Barendrecht en ons zuidelijke kantoor in Heerlen. Mocht u artikelen willen bestellen om legionellabesmetting te voorkomen zoals douchekoppen en filters dan kunt u deze artikelen direct via de webshop bestellen. Lees meer..

Reageren is niet mogelijk