Lekker slapen onder een comfortabel dekbed?

Het kiezen van het juiste dekbed zal zorgen voor een goede nachtrust. Er zijn veel verschillende soorten dekbedden te vinden, die elk hun eigen kenmerken hebben. U kunt een dekbed afstemmen op het seizoen, maar ook op uw eigen wensen. Bij textielhuis heeft u keuze uit een ruim aanbod, waardoor u zeker een geschikt dekbed zult vinden. Heeft u hulp nodig bij het kiezen van het juiste dekbed, kijk dan op: textielhuis

Welk dekbed is geschikt voor u?

Er zijn verschillende soorten dekbedden:

 • Enkel dekbed
 • 4 seizoenen dekbed
 • Zomer dekbed
 • Donzen dekbed
 • Katoenen dekbed
 • Tencel dekbed
 • Synthetisch dekbed
 • Wollen dekbed
 • Ducky Dons dekbed
 • Frankenstolz dekbed
 • Polydaun dekbed
 • Texeler dekbed

Zoals u ziet zijn er ontzettend veel soorten dekbedden. Dit maakt het moeilijk om uit u zelf een geschikt dekbed te vinden, en daarom helpt textielhuis u graag. Ieder dekbed kan een verschillende vulling hebben. Bij dons is het grootste voordeel de uitstekende isolatie. De zachte vulling van dons en veren houdt de lucht goed vast. Een donzen dekbed is heerlijk warm, maar ventileert daarnaast ook erg goed. Is de dons te veel gebroken, dan neemt het isolatievermogen af. Ga daarom zo min mogelijk op het dekbed liggen of zitten. Dekbedden gevuld met wol heb een zeer goede vocht- en temperatuurregulatie. Voor mensen die ‘s nachts veel transpireren is een wollen dekbed daarom de beste keuze. Het nadeel van wol is dat dit een relatief zwaar materiaal is. Een katoenen dekbed isoleert en ventileert goed. Het is niet zo licht als dons, maar ook niet zo zwaar als wol en valt dus mooi tussen beide materialen in. Tencel dekbedden zijn gemaakt van natuurlijke vezel en voelt heerlijk aan. Het is zacht als zijde, koel als linnen, comfortabel en warm als wol en sterk als katoen. Het enige nadeel is echter dat het wat minder volumineus aanvoelt dan bij voorbeeld een donzen dekbed. Dan heb je ook nog synthetische dekbedden. Synthetische dekbedden kunnen makkelijk in de wasmachine gewassen worden waardoor ze zeer geschikt zijn voor kinderen. Een synthetisch dekbed is anti-allergisch. Echter is zo’n dekbed minder ventilerend, maar daarentegen meestal wel de goedkoopste keus.

Kies voor textielhuis

textielhuis is de nummer 1 op het gebied van bedmode, ondermode, nachtmode en huistextiel. Ze zijn in 2001 begonnen met een fysieke winkel met gemixt textiel. In 2008 is daar de webwinkel bijgekomen met de nadruk op een assortiment in beddengoed. De webwinkel onderscheidt zich door een zeer uitgebreid aanbod van grote merken als Cinderella, PiP of Essenza. In 2012 is de webwinkel in de categorie ‘slapen’ uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland. 37.000 webwinkels werden hier beoordeeld op aspecten als service, assortiment en snelheid. Dit is geen grote verrassing, aangezien textielhuis een 9.2 gemiddeld krijgt uit 5376 beoordelingen. In 2016 wonnen ze ook nog favoriete winkel van de consument in Twente. textielhuis is dus met stip de nummer 1 verkoper van ondermode, bedmode, nachtmode en huistextiel. Als u zoekt naar advies voor de aankoop van bijvoorbeeld een dekbed moet u zeker bij textielhuis zijn. Kijk direct op de site of neem een kijkje bij hun winkel in Hengelo.

Reageren is niet mogelijk