Rijles pakketten Amsterdam

Het was vier jaar geleden, de dag dat ik mocht afrijden via rijles pakketten Amsterdam. Ik weet het nog als de dag van gister, wat was dat spannend zeg! Met mijn jonge leeftijd van zeventien en een half jaar mocht ik mijn allereerste rit maken. En niet in een klein dorpje of wijkje, mijn allereerste rijles vond plaats in de grote stad van Nederland. Amsterdam, mijn woonplaats. De stad waar het altijd druk is, nota bene de hoofdstad van Nederland. Waar grote en kleine auto’s door elkaar rijden, waar soms het overzicht kwijt is. Soms, bijna altijd. Waar veel eenrichtingsverkeer is, waar het zoeken is naar borden achter de vele grachtenpanden, het is opletten en omkijken is. Ik vergeleek daarom rijden in Amsterdam maar vaak met rijden in Parijs. Deze stad staat immers bekend als een van de steden waar rijden het moeilijkst is. Wat zeurde ik nou, dacht ik. Mijn rijbewijs had ik een stuk eerder dan gedacht. Een stuk eerder dan gedacht, namelijk binnen 15 lessen. Het gemiddelde lag volgens mij tussen de 25 en 35 ruim genomen. En tegenwoordig schijnt het een stuk moeilijker te zijn om het rijbewijs te halen. Mijn rijlessen heb ik gehad bij rijles pakketten Amsterdam en via hen ook het rijexamen mogelijk afleggen. Met goed gevolg! Hierbij mijn ervaring met rijles pakketten Amsterdam.

Rijles pakketten Amsterdam, een zoektocht

Het begon allemaal met de aankondiging dat ik mijn eerste rijles zou gaan beleven. Ik was jong en bang voor het onbekende. Mijn ouders gaven me een aantal opties waarvan rijles pakketten Amsterdam er een was. Rijles pakketten Amsterdam klonk in ieder geval veelbelovend, want als ik andere pakketten vergeleek met rijles pakketten Amsterdam kwam deze toch het beste uit. Ik deed onderzoek door de inwoners van mijn buurt te ondervragen, maar ook via social media. Vooral Facebook is ideaal om de meningen van mensen te onderzoeken en te vergelijken. De site van rijles pakketten Amsterdam is de volgende: rijschoolclassic 
De volgende punten sprongen er uit:

  • Relatief snel je rijbewijs kunnen halen (dit gebeurde mij ook)
  • Prijs/kwaliteit kwam er zeer goed uit
  • De vriendelijkheid van de rijinstructrices/rijinstructeurs

De zoektocht duurde niet al te lang, zodat ik al voor mijn achttiende kon beginnend. Ik slaagde toen ik achttien was. 

Het onbekende, het niet verwachte

Wat allemaal leuk begon en waar ik een kleine spanning in mijn buik voelde eindigde toch net iets anders dan ik dacht. Niet op een erg vervelende manier, deze situatie zorgde ervoor dat ik vanaf toen erg alert op de weg bleek te zijn. Dit heeft er volgens mijn rijinstructrice voor gezorgd dat ik ongeveer een kwart minder rijlessen nodig had dan in het begin werd geschat. De situatie was als volgt: de aardige rijinstructrice en ik reden in een relatief rustig stukje van Amsterdam. Alhoewel ik (al) ongeveer vijf lessen had gehad, kwam ik een zeer complexe situatie terecht. Er staken een aantal kinderen over en tegelijkertijd reed er enorm hard een ambulance langs. Voor mij was namelijk een zeer heftig ongeval gebeurd. Deze buurt was wel rustig maar de situatie was zeer onoverzichtelijk. Ik handelde gelukkig snel en kon in het gras tot stilstand komen. Nu wist ik ook dat de remweg best lang is. Hier zal ik altijd rekening mee houden en ik ben ervan overtuigd dat ik hierdoor de daaropvolgende situaties beter kon overzien. Ik kan het – ondanks mijn angst in het begin – iedereen aanraden om in Amsterdam en zeker via deze rijschool rijlessen te nemen. Daarnaast hoop ik dat voor een ieder die tot nog toe twijfels had, deze voor het grootste deel zijn verdwenen.

Reageren is niet mogelijk