Waarom erectiemiddelen gebruiken

Een erectiestoornis kan vele mannen overkomen. Het maakt niet uit wat je leeftijd is, er kunnen tal van redenen zijn waarom het nodig is erectiemiddelen te gebruiken voor een verbeterde seksuele ervaring en -prestatie. Een erectiestoornis kan vele oorzaken hebben. Niet altijd zijn erectiemiddelen effectief, maar het loont de moeite om hier onderzoek naar te doen. We zetten de mogelijke oorzaken kort op een rij:

 • De levensstijl die bloeddoorstroming kan verminderen
 • Bijwerking van medicatie
 • Een chronische aandoening
 • Een zenuwblokkade, bijvoorbeeld als gevolg van een operatie
 • Door te veel te fietsen
 • Psychologische klachten, waarover verderop meer

Het is aan te bevelen voorafgaand aan het gebruik van erectiemiddelen na te gaan wat de reden is van het erectieprobleem. In vele gevallen kan een erectiemiddel stimuleren en u helpen bij het krijgen van een betere erectie en een langdurigere erectie. Het is daarbij wel altijd belangrijk dat u in bepaalde gevallen uw arts raadpleegt over het gebruik van erectiemiddelen. Komt de erectiestoornis namelijk voor door gebruik van medicatie, dan is het raadzaam om uit te vinden of u erectiemiddelen mag gebruiken naast uw huidige voorgeschreven medicatie. Een veel voorkomende medicatie die een erectiestoornis kan veroorzaken is de antidepressiva. En dit brengt ons gelijk bij de psychologische oorzaken die er bij een erectiestoornis aan de hand kunnen zijn.

Erectiemiddelen bij psychologische oorzaken

Voordat we kijken naar het gebruik van erectiemiddelen bij psychologische oorzaken zetten we ook eerst deze op een rij:

 • Traumatische ervaring, deze kan, maar hoeft niet, seksueel gerelateerd te zijn
 • Depressie, waardoor verminderd libido een oorzaak kan hebben
 • Angst voor herhaling
 • Prestatiedrang
 • Onzekerheid en wellicht schaamte
 • Stress, ongeacht de oorzaak
 • Jonge vaders

Voor veel van deze erectieproblemen valt wat te zeggen en een aantal is gerelateerd aan elkaar. Zo is angst voor herhaling een probleem dat mannen regelmatig meemaken. Wanneer een erectie niet komt op het moment dat een man dat wel wil, kan dit veroorzaken dat hij vreest dat dit een volgende keer wel kan gebeuren. Onzekerheid en prestatiedrang sluiten daarop aan. De onzekerheid kan over veel dingen gaan, maar groeit indien een erectie achterblijft en daarmee ook het idee ontstaat dat de seksuele partner teleurgesteld wordt. Als laatste kijken we kort even naar de jonge vaders. Het vaderschap hoeft niet per definitie te betekenen dat het moeilijk is om een erectie te krijgen, maar de verandering in het gezin, de vermoeidheid en de staat van het geslachtdeel van hun vrouw of vriendin kunnen er sterk toe bijdragen dat het verkrijgen van een erectie moeilijker is. Het zien van een natuurlijke bevalling is vaak ook iets waar veel mannen in het begin van hun vaderschap aan denken bij de eerste seksuele ervaring die ze daarna hebben.

Ondersteuning door met een erectiemiddel

Veel van deze oorzaken zijn gelukkig van tijdelijke aard en kunnen prima ondersteund worden met erectiemiddelen. Via Erectiepillenwinkel, onderdeel van de Libid Group, zijn vele erectiemiddelen te verkrijgen. Op erectiepillenwinkel.nl staat een breed assortiment met erectiemiddelen waaruit eenvoudig een keuze gemaakt kan worden. Erectiemiddelen zijn er in diverse varianten en de eenvoudigste daarvan zijn de erectiepillen. Van alle middelen die er op de markt zijn is dit ook de minst ingrijpende oplossing. Een erectie kan ook gestimuleerd worden met lichamelijke ingrepen, het toedienen van testosteron of gebruik maken van injecties. Wanneer de erectiestoornis echter van tijdelijke aard is, of het ook gewoon gaat om het verhogen van de seksuele prestatie en de duur van de erectie, dan zijn erectiepillen een uitstekend alternatief. Ze zijn eenvoudig online te bestellen en worden anoniem en discreet per post thuisbezorgd. Een erectiestoornis moet je dus niet negeren, maar gewoon iets aan doen.

Reageren is niet mogelijk