Word een ster in Excel via een Excel training

Als je je laptop gebruikt om een document te openen, dan is dat vaak geen probleem. Dubbelclick op het Microsoft Word icoontje en een mooi leeg tekstdocument gaat meteen voor je open. Daarna kun je ook meteen beginnen te typen en de letters verschijnen direct op je scherm. Je hebt voor deze primaire handelingen geen enkele handleiding nodig, want het wijst zich vanzelf. Maar zodra je alle mogelijkheden van Word echt wilt gaan benutten, dan heb je instructies nodig. Als je naar de balk boven de pagina met tekst kijkt, dan zie je tal van verschillende mogelijkheden. En dat zijn nog niet eens alle mogelijkheden, want een groot deel is verborgen. Het is niet zo lastig om een document op te slaan en te openen, maar ook dat moet je eerst leren. Als je enkel een documentje moet typen, dan is het niet nodig om alle functies van Word te leren kennen. Je kunt met de basisprincipes prima uit de voeten. Mocht je toch meer uit Word willen halen, dan kun je via Google vaak al veel te weten komen. Je zou ook een cursus kunnen volgen, zodat je echt een Word meester wordt. Microsoft Word is echter relatief eenvoudig te leren. Excel daarentegen is wat lastiger, omdat je daar ook te maken hebt met getallen en dus met rekenen. Hoewel Excel het rekenwerk voor jou uitvoert, moet je wel op de juiste knoppen drukken en ook de juiste data invoeren. Hoewel het ook hier weer om vrij simpele basisprincipes gaat, moet je deze eerst wel weten. Daarom is een Excel training niet onverstandig. In tegenstelling tot Word waar je ook zonder training wel mee aan de slag kunt gaan, heb je bij Excel eigenlijk altijd sowieso een basistraining nodig. Iemand moet je immers vertellen wat je met Excel kunt doen en hoe je dat kunt doen. Zodra je via een Excel training de basiskneepjes onder de knie hebt, dan kun je meteen een stuk efficiƫnter te werk gaan. Via simpele commands kun je Excel voor jou aan het werk zetten. Vervolgens worden er zomaar hele tabellen voor je tevoorschijn getoverd. Je ziet wel eens dat mensen handmatig een tabelletje maken in Word en daar dan een uurtje mee bezig zijn. Het is dan ook goed om te weten dat je diezelfde taak na een Excel training in een paar minuten kunt uitvoeren. En dat doe je na een basistraining. Daarna kun je ook nog een Excel training volgen voor gevorderden. In dat geval kun je natuurlijk nog veel meer uit het programma halen. Op den duur kun je dus een echte Excel meester worden. Mocht je een Excel training willen volgen, dan kun je terecht bij HR-ICT opleidingen.

Via een klassikale Excel training weer helemaal op de hoogte

Je kunt bij HR-ICT opleidingen terecht voor zowel basiscursussen als trainingen voor gevorderden. Dus wil je op het beginniveau instappen, dan kun je voor een basis Excel training terecht bij HR-ICT opleidingen. Wil je je vaardigheden met Excel juist aanscherpen, zodat je meer uit de software kunt halen, dan kun je ook een beroep doen op HR-ICT opleidingen. De lessen worden klassikaal aangeboden in Leiden, maar het kan ook incompany. Dus je kunt je werknemers ook op het bedrijf een Excel training aanbieden.

Andere cursussen van HR-ICT opleidingen

Je kunt niet alleen maar een cursus Excel volgen bij HR-ICT opleidingen. Je kunt namelijk ook bij HR-ICT opleidingen terecht voor de volgende cursussen:

  • Word
  • PowerPoint
  • Outlook
  • Project

Kijk voor meer informatie over alle mogelijkheden op de site van vandijkcomputeropleidingen.

Reageren is niet mogelijk